Skövde.

Idag började jag skolan. Åkte från Uppsala C kl:06.39 kom hem kl:18.51. Lång Dag.¨
Klassen verkar bra iaf, de flesta som inte bor i Skövde pendlar från Göteborg, vilket innebär att det inte var så många härifrån tyvärr. Några st iaf som ev ville ses och ha lite studiegrupper ihop, får se hur det blir med den saken. Medelåldern var runt 25 vilket passar mig. Hälften tjejer och hälften killar, också bra uppdelning. Själva utbildningen verkar bra, tror jag borde klara tempot nu under hösten. Det är fler än jag som ska jobba och plugga samtidigt så jag är i gott sällskap..upp och ner, ner och upp igen.

Söndag, Städar min lägenhet just nu. Skulle egentligen gjort det igår när jag kom hem men så råkade jag somna i soffan istället. Så kan det gå. Städningen iaf, det tar sån tid (fuskstäda är inte riktigt min grej) men oj vad det kan vara befriande. Ett Konkret Tydligt Resultat. Nåt som jag annars saknar i mitt liv, speciellt i mitt arbete.


Snart kommer Helene hit från Stockholm och ska träffa mig och Tess. Lunch och prat. Bra söndag helt enkelt. Imorron är det Skövde för första gången. Imorron Börjar Det.
tisdag


same same, always.

Idag har jag äntligen klätt om den sista stolen. Jag gillar ekotänket och jag tycker om att ha en lägenhet som inte ser ut som en ikeakatalog. Men. Jag klarar inte riktigt av gamla tyger och stoppningar som jag inte vet var de har varit, vem som har suttit där och gjort gud vet vad. När man ska öppna inpackningen vet man aldrig vad man kan hitta. Lukten är äcklig också och den lukten hamnar på mina händer när jag tar i tyget.
Men jag gillar ekotänket och nu är det äntligen gjort.

Det enda jobbiga är att jag har köpt en fotölj också som jag tänkte klä om. Nu vet jag faktiskt inte om jag klarar av det. Funderar skarpt på att lämna in den och få det gjort. Misstänker att den kommer vara äckligare än alla 4 stolar tillsammans.

lördag

Idag har jag haft en lugn dag, kommer inte ihåg när jag hade en dag för mig själv senast. Har inte spenderat en helg i Uppsala sen 6 veckor tillbaka, så det är på tiden att jag bara är hemma och tar det lugnt. Verkligen inte sugen på något upptåg ikväll.

Det där pappret på bilden är mitt fina träningsschema som jag fick av min snälla sjukgymnastkollega i fredags innan träningen idag. Träningen gick inte ok, fick av någon underlig anledning "När jag äntligen kom upp ur havet på Malta"-känslan så då var det bara att strunta i alltihopa (var ändå på sista övningen) och åka hem.


Har hunnit med mycket idag annars, köpte även mitt livs första såg. Riktigt bra sådan och riktigt bra storlek (den får plats i min snickarlåda)!

Den ser ut som en kniv men kan arbeta som en såg kan jag lova!


God natt!

The Gardner/The Dreamer


Tallest man on earth spelade på way out west, den här låten gav rysningar i hela kroppen. Dom var så fina, precis så som det ska vara mellan Två människor. Den här versionen är inte från spelningen vi var på, den var mycket finare men det här var allt jag hittade. Enjoy.


monday

Ibland är jag uttråkad, antar att det bara är att njuta av rastlösheten för i höst kommer jag ha häcken full. Minst sagt.
När jag är uttråkad ibland brukar jag prova gamla kläder, och hitta gamla minnen.

Den här klänningen hade jag på en bal i 9:e klass. Den var lång då men senare klippte jag av den. Trodde jag skulle använda den igen då. Det blev aldrig så. Sedan dess har den hängt i min garderob, först i mitt gamla flickrum på Gulsparvvägen i Härnösand, sen senare i ett par lägenheter i Umeå och nu i Uppsala. Den hänger där och väntar på att bli använd. Den blir nog aldrig det.

way out west

Helgen har varit bra, vi flög på fredag morgon till götet, mötte upp Maria, Tobbe och Erik för lite brunch.
Bästa otippade (för mig) var tallest man on earth, han var riktigt duktig alltså.
Robyn var ju såklart väldigt bra också, hon är nog alltid det.
På lördagen spelade (som alla vet) Kanye West, det var grymt. Han hade en jättefin show, oavsett vad aftonbladet tycker så ger jag 4 av 5 för den. Han kanske haade ett av världens största ego och jag en perfekt fylla på en parkbänk med ett härligt gäng där vi dansade i två timmar, men ändå!Vi avslutade kvällen på en klubb där vi dansade till klockan tre, tack way out west för den här gången, det var lika fint som sist!

Let.me.be.

Nu är det ganska klart. Chamonix v.9 2012 blir det. Känns långt borta nu men snart är tiden där igen. Smällkalla vintern och vi ger oss av. Hoppas hoppas att Magnus, Lars och Tore följer med vore superkul!
Ryktet säger att det kanske blir Kroatien nästa sommar på en segelbåt också. Det mina vänner, vore galet fint!
Tur att man har vänner som kan det här med aktiva resor.Räknar ner på ena handen. Ihelgen är det wow som gäller med fina Vänner. Hela helgen full.

På Gillet i Stret!

Nu sitter jag i Min lägenhet och äter lite kvällsfika. Har varit ute och sprungit/promenerat tidigare. Måste ta det lugnt med mitt stackars knä som jag har diagnostiserat som löparknä, så det blir en kombo nu framöver tills det har blivit bättre igen.
Jag har gjort hittat en ny favorit. crisp med keso blandat med avocado och gurka under det. Vet att det ser äckligt ut men det är skitgott. Mättande också för den delen till skillnad från den där jäkla skogaholmslimpan vi blev bjuden på i helgen..Över till helgen, den har varit kanon. Kunde inte ha kommit lämpligare. Jag fastnade inte på kort i helgen men det fanns andra som gjorde det:Jag har gjort det mesta jag tycker om att göra: Dansat, hängt i solen, vandrat i skogen och hitta många spännande saker, spelat volleyboll, och umgåtts ännu mer. Vi var några som avslutade helgen med att fara iväg till Sigges Loge och dansade till klockan två. Sen åkte vi tillbaka till Gillet och grillade korv. Vi var ganska trötta imorse.

wow

Nu börjar det närma sig, fick tips om en app av T tidigare som visar spelschema och artistlistor.

Jag vill se: 2 steg från håkan, Ariel pink's Haunted grafitti, Empire of the sun, Fleet foxes, The Hives (enda Sverigespelningen(!), Robyn såklart, Jenny Wilson & Tensta gospel Choir, Säkert, Rebecka and Fiona, Janelle Monáe och MÅNGA Fler!

Och dom här naturligtvis:

Back to reality

I eftermiddag går tåget tillbaka till Uppsala. Först ska jag hinna med ett par soltimmar hemma och läsa lite litteratur till jobbet. Åker tillbaka, men bara för två dagar. Sen drar vi till Värnamo och träffar alpengänget. Vi ska dansa på en loge och fiska kräftor i vattnet. Jag redan blivit lovad bugg så det kommer bli kanon!