Hej! och Hej då! :)

Hej hej.
Nu har stunden kommit. Om en timme ska jag sätta mig på bussen ut mot Arlanda och vidare mot älskade Chamonix, Mont Blanc tillsammans mina fina bröder.

De senaste två veckorna har varit tuffa. Riktigt tuffa. Men jag gjorde det. Jag har kämpat med jobbet som har varit helt galet överbelastat och med skolans labbar. Men Jag gjorde det. Allt är klart och nu får jag en hel vecka utan press från skolan och jobb. Visst, jag har med mig min dator för att påbörja arbetet av hemsidan och boken inför tentan men jag ligger mer än väl i fas med skolan.

Den här veckans stress resulterade i brutna regler i biltrafiken, punka på cykeln, överansträngd hälsena och trasig skärm på telefonen. Tror det var någon som försökte tala om för mig att växla ner.

Jag hade nog inte klarat mig igenom det här utan att gå in i väggen om det inte vore för stöttning från fina vänner och bekanta. Jonas har varit en otrolig pedagog för mig, trots att han egentligen inte behövt. D har fått mig att inse att jag måste kolla upp mitt löpsteg. Välbehövliga pratstunder med fina tjejer.




Överlycklig tjej i nya sneakers, och nyklippt hår. Ett måste när man hänger på afterski i en fransk alpdal.
Med ett varmt hjärta åker jag nu.Hej då! Kanske uppdaterar under resan beroende på hur det går med internet.

från mig till dig T.

Här kommer ett inlägg till dig angående kläder för löpning, utomhus vintertid.

När jag springer utomhus utgår jag alltid från vilka grader det upplevs vara. Alltså inte vilka grader det står på termometern utan det telefonen anger som "känns som". Från 0 och neråt till cirka 8-9 minus funkar det här för mig:
Vindjacka, löpartajts, underställ och väst. Underställsvantar och pannband.



När det är kallare än så har jag även underställsbyxor under löpartajtsen och en tunn fleece istället för västen.
Nyckelord: Håll vinden borta, bevara din egen värme och bort med fukten. Undvik bomullsmaterial.
(Crafts underställ är bra)

Enjoy.

Nu ska jag up på en promenad, ingen löpning idag för min höft och knä mår inte så bra tyvärr.

2/12 eller 1/6

Godkänd på mina tentor. Tack för det. I övrigt är det inte riktigt läge att blogga just nu.
Jag kommer tids nog.


.







ofvandahls

Årets första semla, herregud vad god den var. Jag som egentligen inte brukar gilla mandelmassa ens en gång. Misstänker att dom hade gjort den själv. Vi fikade iaf på Ofvandahls (?) kan starkt rek. stället. Minus på cappuccinon bara, den var inte en hit.


Fin bild men synd på motljuset som förstörde.



Tack för blixtvisiten!

run the world.

Tjoho, vaknade av solen kl.08 idag. Gjorde frukost (bästa målet på dagen) gjorde lite skolarbete. Nu har jag precis kommit in från min löptur, blev det drygt 10 km. (jag har hittat inställningen så nu räknar min runkeeper i km istället för miles). Sista 3 fick jag ont i höften som sedan spred sig till knät, misstänker att min pronation påverkar..

Dagens tips: Timbuktu - Pusselbitar. Skivan är Timbuktu sammanfattat på en (plus en) skiva. Ni kan ju tänka er resultatet.
Nuuu ska jag duscha för snart kommer Jonas och Em hit till Uppsala, vi iväg och fika en sväng innan dom åker vidare upp till Härnösand. Ha en fin söndag allihopa!

lördag i Uppsala

Startade dagen med en cykeltur och svängde förbi ica på vägen och handlade lite god frukost. Sen tog jag mig ut på en lite längre löptur (hinns inte med på vardagarna och det är inte speciellt inspirerande att springa i mörkret) så då fick det bli 8 km iaf, hade orkat betydligt mer egentligen men det är klurigt att räkna om miles till km så då avrundade jag medan det fortfarande kändes roligt. Det är viktigt att träningen är harmonisk för mig, den där grejen att hetsspringa en gång i veckan tills pulsen nästan spricker är inte riktigt min grej.

Bjuder på den här bilden idag, det är ju trots allt bara en mage, big deal?

Nu tar jag helg.

Åh, jag måste bara berätta lite snabbt om min Skövdedag! Den har varit kanon på alla sätt. Vi åkte ner med våra prototypförslag till förändring (utifrån ett fiktivt fall) och det gick så bra. Mina klasskamrater är så trevliga, vi fick t.o.m beröm från våra lärare att det är hög kvalité och standard på de grejor vi producerar. Jag har hittat hem.

Nuuu måste jag rusa. Ha en trevlig fredagskväll!

Det bästa på länge.

Titta vad jag hade fått med posten idag. Lyckan är total! Hoppas bara det inte påverkar hyran alltför mycket. Jag ser mest fram emot de nya dörrarna, hej då dubbeldörren!






Mina dagar är ganska enformiga på vardagarna, nu ska jag ut på min löptur och sen är det grupparbete med skolgänget (vi håller på med designidéer/förslag just nu). På fredag ska jag ner till Skövde och presentera dom för lärarna, huvva så nervöst.

måndag

Usch vad jag sov dåligt inatt, vaknade vid halv tre och somnade om vid fem, lagom till att klockan ringde en halvtimme senare.

Så här ser jag ut nu för tiden när jag pinnar iväg till jobbet på mornarna. Känns skönt att man har vuxit upp och insett att det är sjukt ovärt att frysa. Skalbyxor på.



Igår lagade jag storkok till middag, helstekt kyckling i ugn, grönpepparsås och blandmos bestående av vitkål (?) och broccoli. Både min bror och mor frågade nyfiket om jag skulle ha middagsgäster, icke! men det kan man tro med tanke på den mängd mat jag lagade. TUR att jag har diskmaskin. Tre kastruller, en stekpanna och en ungsform senare så var maten klar. Pretty good.



Nu: ut i kylan för löptur och sen läsa artikel och skriva klart inför veckans webinaruim. Hej då.

-


torsdag=snart helg.

Bloggen får lida lite, fullt upp på både jobb och skola just nu, eller det kanske alltid är så? Funderar skarpt på hur jag ska klara den här webdesignskursen, eventuellt får jag ta lite rest och fixa klart den till sommaren då jag har semester. Måste faktiskt prioritera att leva lite också. (Usch vad den här bloggen håller på att bli tråkig, bara skola skola skola..)


Mindre bra tajmat är att jag har fastnat för svt:s nya serie Äkta människor, men till mitt försvar så passar den väldigt bra att följa iom min utbildning. Där har ni anledningen till att filosofi är en viktig delvetenskap i kognitionsvetenskapen.


Imorron är det äntligen fredag och då är det tentafest. Inte min tenta då, (tack och lov!) utan maddes men festen går jag ju gärna på. Skulle egentligen på fredagsmys men det får bli en annan kväll, lördag kanske?



Den här låten får mig att le, dessa fina, fina ord. Det är nog för att jag ibland känner mig som tjejen i videon. Eller rätt så ofta känner jag så.