Våren är här!



Nu ska jag skynda ner till Stadsparken där ett stort gäng vänner väntar (tror vi blir runt 10-15 pers). De har redan börjat grilla och ikväll blir det helkväll. Vi börjar i parken, drar hem till Erica och Gotte innan vi avslutar kvällen på dansgolvet på V-dala. Imorron är det dags igen och det här kommer bli en kanonstart på veckan.

Ha en kanonhelg, ses i dimman eller på dagsgolvet!
Kram!

Kraften i Craft

I veckan köpte jag nya träningskläder från mitt favvomärke Craft. Kan ju erkänna att när det gäller träningskläder är jag ganska nördig. Men kläderna ska funka året runt till allt från löpning till skidåkning både på platten och utförs. Därför är det riktigt värt att köpa bra grejor!



Träningsveckan har varit bra. Fem löppass (ska snart addera ett sista så det blir sex st), allt från 5 km till 8 och 2 bålpass på det.
Jag är nöjd.

Ha en bra förmiddag!

mardröm

Jag har haft en återkommande mardröm sedan cirka ett år tillbaka. Den kommer med jämna mellanrum. Alltid samma hopplöskänsla genom hela drömmen. Jag har ett stort ansvar för en liten flicka helt ensam, och vi är på väg någonsatans som jag inte vet vart. Jag tassar på tå för jag vet att om jag gör ett litet fel så blir han arg, han blir arg och får ett utbrott som jag vet blir väldigt obehagligt. Genom hela drömmen försöker jag skynda mig, för att inte göra Han besviken. Trots att jag själv är besviken och har stor klump i magen.


Jag vaknar, försöker skaka av mig känslan och säger till mig själv att det bara var en dröm.

en del av dig hos mig

 

Dagen det regnade passade jag på att plantera om mina blommor jag fick av mormor. Jag brukar få skott av hennes pelagonier varje år. Jag tycker om att få saker av personer som betyder mycket i mitt liv. Sakerna får mig att tänka på dom, även fast dom är långt borta. Det är som att ha en del av mormor hemma hos mig varje dag.


Min morfars syster dog i veckan. Det får mig att tänka på min egna gamla morfar som vill så väl, även fast det kan bli så fel ibland. Vi gör så gott vi kan. Det är viktigt att ta hand om minnen med människor som betyder, för snart kan det vara så att vi inte får göra nya tillsammans.


aw!

Precis hemkommen från aw med kollegorna, vi avslutade kvällen med lite Sushi och bestämde mellan ölen och fisken att vi ska ses i Ekonomicum kl.12.00 i korsninen. Undrar lite hur det ska bli med den saken, men tanken är ju god :)

.


Hej torsdag.

Alltid när det blir uppehåll här på bloggen är det skolan som styr mitt liv. Den här veckan har mina dagar sett ut som följande:

07.30-16-30 jobb
hemgång
17.00-19.00 löprunda och mat
19.00-21.30 Skola
21.30-22.00 Läsa och dator
sova

Men idag! Då är det inga skolträffar och det regnar ute så då har jag helt plötsligt tid till annat. När jag kom hem från jobbet hade jag haft besök i lägenheten. Dalakarlarna hade varit inne hos mig och ställt mina fönster i köket. Nästa vecka ska jag plasta in hela min lägenhet för då ska mina fönster upp upp upp.



..och jag har haft kläder från förr. Är det jag som inte hänger med i modet eller är det modet som inte ändras nämnvärt? Antar att det är en kombo. Tecken på att jag är vuxen..



Jag hoppas regnet ger sig så jag får komma ut och röra på mig lite. Nackdelen med att säga upp sitt gymkort är att det blir svårt att träna dagar som dessa.

Imorron är det aw och spelkväll med några från jobbet och sen närmar sig kvalborg och valborg med stormsteg. Vi har storslagna planer och det kommer bli skitkul rent ut sagt. Fan vad gött att fira, umgås och skratta med människor som ger mig lycka!

Istället för konstiga proteinshakes.

Tänkte dela med mig av mitt braiga smoothierecept. Det här innehåller bara naturliga produkter, sånt som är Bra för kroppen. Alltså inga konstiga konstgjorda grejor.



- Naturell yoghurt (man kan också ta turkisk yoghurt och blanda ut med mjölk)
- 1 banan
- 1 rått ägg
- Frysta hallon
- Frysta blåbär
- Solroskärnor
- Krossade linfrön
- Pumpakärnor

Let it blend.

Slurpa upp med sugrör. Då blir det godare!

Mixer är kanske den bästa investeringen du kan göra. För lite fruktigare drinkar efter en löprutt kan man gärna blanda lite apelsinjuice (jag brukar köpa icas eller Brämhults för jag orkar inte pressa själv) och mixa med ett par andra frukter. Igår körde jag apelsin och två kiwis. Blev väldigt gott och vilken vitaminkick kroppen får!

people.


Il Forno

Igår kom mamma och Per förbi Uppsala för att äta middag med mig. Kom hem från deras Hotell för en timme sedan för jag kilade ner dit och åt hotellfrukost tillsammans med dom innan de rullade vidare mot Borås. Hotellfrukost är kanske det bästa som finns.

Vi startade kvällen med en fördrink hemma hos mig, Skumpa som sig bör med finbesök. Min bror brukar ju bjuda på det när vi hälsar på honom och det är ju ett fint sätt att börja kvällen på. Fina traditioner är till för att hållas.







Vår servitör var så ambitiös. Vi hade en del frågor om vin och mat så han gav en fin lektion i hur sträva/fruktiga viner fungerar ihop med de olika rätterna de hade på menyn. Vi fick också smaka skillnaden mellan de två vinerna vi valde mellan. DET kallar jag bra service. Eftersom det inte var löningshelg så var det inte fullsatt på Restaurangen, så vi blev också bjudna på "efter maten" dryck med smak av citrus som också var god. Vi kom tidigt och gick sist. Trevlig kväll helt enkelt. Lite smått berusade vandrade vi sedan hemåt genom Uppsalas kullerstensgator.

Idag är det läsning och löpning på schemat. En vanlig lördag alltså. Ikväll ska jag till Maddos och se film.
Hare!

Torsdagen i några bilder.

Hej, tänkte dela med mig av lite bilder från vår dag i Skövde:

På onsdagen skrev jag på dörren till vårt rum att jag skulle iväg.
Åh, det ser ju lite nördigt ut men det är här är användbarhetslabbet vi befann oss i. Kameror som övervakar och spelar in allt som sägs och görs i rummet. Både i rummet och i datorskärmarna finns kameror som spelar in.
Vi sitter bakom skärmen och kikar, lyssnar och antecknar det som sker. Lite som att spionera på hög nivå kan man ju säga :)
Hittade en fin bild i labbet också. Humor på hög nivå.

On My Way home.

Dagen i Skövde har varit; inspirerande, utvecklande, pepprande och alldeles jättebra på alla vis man kan tänka sig. Nu åker jag hemåt med ett leende på läpparna.


Hej och god morgon Skövde.

Just nu sitter jag på SJ's x2000 och börjar närma mig Skövde. Startade dagen med avgång från uppsala 04.43 så jag har varit vaken ett tag trots att klockan bara är 07.43 just i denna stund. En fördel med att plugga och jobba är att man får miljöombyten ibland.

Har hunnit med två frukostar och två kaffekoppar. Har också gjort en Heuristisk utvärdering inför dagens användbarhetstester i labbet.  Fick tillbaka rapport från förra kursen med beröm igår också, alltid en trevlig egoboost. Det flyter fortfarande alltså.





Ha en fin dag. Min kommer vara Lång om inte annat!

Dagens inte ok-grej.

Åh, vilken klant jag är. Fick hela min grupp att ses på kvällen och sen så missade jag tiden. istället för kl.18 så dök jag upp på skype kl.19. I.N.T.E. O.K.

Istället för att infinna mig på möte så var jag ute och sprang. Det var ju väldigt trevligt att springa men att utebli från bestämda möten är inte okej alltså. Usch och fy.



Jobbet gick bra iaf, intervjuade en liten flicka på 8 år om hur hon upplevde skolan. Sen kom vi fram till hur hon skulle kunna ta till sig skolinstruktioner, på ett för henne bra sätt. Det är såna som hon så påminner mig om varför jag tycker om mitt arbete så mycket.

sunday.

Idag är det dags för dirty dancing i sthlm med Erica och Madde. Lite blandade känslor inför det där kan man ju säga. Jag är helt klar nu iaf. Ska läsa en artikel innan jag traskar mot tåget med Madde.


dagen efter.

Oj vilken fest det var igår. Härdsmälta om emotioner kan man minst sagt säga. Var ändå en bra kväll och Erica var en toppenvärd! Dessvärre inga bilder frång gårdagen men den finns som representationer i våra huvuden istället, hehe.


Slog mig precis att, shit vad det händer grejor hela tiden. (Like it) Nu kommer snart brodern och flickvän Emelie förbi innan de åker vidare norrut igen. Alltså dags att hoppa i kläderna för en fika på stan, jag vill ha en cola för jag är en aningens bakis kan man säga.
Adios.

Testar att appblogga


Testar
blogg.se's app till iphone. Ha en fin dag och grattis Erica som fyller år idag. Vi ses ikväll :)


Lördagen i Härnösand

Här kommer äntligen lite bilder från räk-och vinkvällen i Härnösand med Lisa och Filippa. Malin kom förbi senare och joinade oss, mycket trevligt! Har blivit lite av en tradition att vi äter räkor när vi ses alla hemma igen. Gillart.


Tyvärr är bilderna suddiga, så går det med en mobilkamera som inte funkar helt hundra utan dagsljus. (Inga bilder blev det på räkorna heller, man kan tro att de var en maskering för att dricka vin men så var det bara delvis.)

Tack för en fin kväll tjejor!

Böcker till min boksamling.

Mina nya böcker att läsa igenom.
Fint.

When it's time to live and let die.

Den här låten säger så mycket och den här versionen av låten är så fin. Den handlar om När det är dags att ge upp. Den får mig att minnas den dagen jag själv gav upp. Gud vad jag kan skratta mig lycklig att det är över, allt är förbi. Men ibland tåls det att bli påmind om saker som har varit, för att samtidigt påminna sig själv om vad man är värd.
För framtiden.




Lyssna och njut. Kan du inte njuta av den borde du fundera på varför.

tetime

Kväll hos mig. Känner mig redo för vardagen imorron. 


Tillbaka i storstan.

 

Back in Uppsala. Alltid lika tråkigt att fara ner igen men samtidigt så har jag det bra här också. Kortvecka på jobbet, lugnt i plugget och på fredag är det dags att fira Erica!

Leia, sovandes i hallen.


Har några foton från räk-vinkvällen också så de dyker upp senare.

fikalördag

Idag har vi firat mamma som fyllde år tidigare i veckan. Kommer behöva sockerdetox när jag åker tillbaka till Uppsala sen...



Och jag fick äran att mysa med lilla Anjelica som har blivit fyra (!) månader. Stora tjejen.




Min fantastiskt duktiga lillebror har fixat min spruckna skärm idag så nu har jag min kära htc i bruk igen.





Ikväll är det räk- och vinkväll med Lisa och Filippa. Kanske bär det av på byn, vi får se.
Hur som, ha en fin kväll!


Från Härnösand

Här kommer en lite hälsning från Härnösand. Dagarna försvinner i högt tempo (tyvärr).
Så här såg min dag ut igår:

Startade dagen med en lång frukost. Tog en titt på Molly som blev tvättad. Sen en löptur ut till pappa. Efter det åkte jag till mormor för att dricka kaffe och säga hej. Plugade en stund, läste artikel och gjorde webbinariumsinlägg. Hjälpte Mattis och Malin med deras bakning som de hade påbörjat under ett svagt ögonblick. Vi avslutade kvällen hos pappa med grillmiddag (lamm) och kortspel där jag vann!







hej onsdag och snart påskledighet!

Hej, nu är jag lite sen till jobbet. Tog friskvårdstimme nu på förmiddagen för att friskvårda lite. Ska till jobbet och styra ihop så ledigheten inte innebär mailkaos när jag är åter på tisdag. Kallelser och samtal på schemat alltså.



Inatt sover jag i Härnösand, sen en fullspäckad helg med familj och goa barndomsvänner.

Grattis mamma!

Idag fyller Min fina mamma år! Bjuder på två representiva bilder på min kära mor. Havet (solen) och hundarna.



För övrigt så är klockan 08.07, jag sitter på bussen och har redan hunnit skriva klart mitt webbinariumsinlägg som ska vara klart tills ikväll. 18.30 har föreningen informationsmöte om de nya renoveringarna som drar igång veckan efter påsk. Äntligen!
Ha en fin dag allihopa

söndag

Idag var tanken att jag skulle ut och springa, men jag var så sjukt osugen på det så jag bestämde mig för att strunta i det helt enkelt. Det fick bli en lång promenad istället.



Tips: Nikes löpskor är riktigt bra. Sköna för prontionsfötter.