Hej då 2011!

Äntligen. Nu är det hej då! Hej då 2011 och allt vad det innebär. Kickar igång året på bästa sätt i Sthlm och sen drar vi vidare mot arlanda och Italien. Har varit hemma drygt en vecka och haft det helt galet bra. God mat, umgåtts med familjen och träffat finaste vännerna. Bara omgett mig med människor som ger mig energi istället för de där som tar energi. 

Det ska vara mitt löfte till mig själv inför nästa år. Att omge mig med människor som får mig att må bra. Jag känner på mig att 2012 kommer bli ett fint år som innebär nyheter och förändringar till det bättre. 





Nu är det hej då, vi ses nästa år då jag är tillbaka i Svedala igen.
Ta hand om er så länge.

25 dec. Hallå!







Mamma, pappa och mormor fick ett fotografi på oss i julklapp. Det är inte en enkel uppgift att knäppa kort på 6 syskon när alla ska bli hyfsad på ett och samma kort.



I år åt vi julmiddag hemma mos mormor och morfar med resten av släkten på mammas sida. Måste ha varit extra snäll i år för tomten kom med en Moccamaster till mig. Tack så otroligt mycket för den mamma och pappa!



Idag har vi bakat saffransbullar, jag mamma och min bror. Galet goda.

,



Här har vi de så kallade "bjudbullarna". Emelie kommer snart upp till Härnösand för första gången och då ska vi bjuda på de här och en fin middag. Ha en fin juldag! Hej.

a new day. Has come.

Nu har nedvarvningen till julledigheten börjat. På jobbet har vi långa fikapauser som för det mesta innehåller choklad. Håller på att avsluta mina journalanteckningar som ligger kvar sedan höstens arbete. En och en halv dag kvar på jobbet. Ska också skicka iväg hjälpmedelsbeställningar, underlag och kallelser inför vårterminen. Imorron ska jag hinna skriva klart min rapport till kursen kognitiva förmågor innan jag tar lite "jullov" från skolan och tentor i januari. 

På torsdag blir jag upphämtad av moster som svänger in från stockhlm för att sedan åka gemensamt upp till Härnösand. I år ska jag få lukta på en alldeles nykläckt liten flicka.

Do it yourself.

Tips från mig till dig.

Inte helt optimalt med svart ram men man tager vad man haver.



Insåg nyss att det var väldigt tomt för min Greta Garbo som hängde för sig själv på väggen.
Svalor och fåglar i allmänhet gör sig fina på bild. Så jag passade på att damma av mina målargrejor och göra något jag inte gjort på alldeles för länge. Måla. Hipp som happ så satt den fint på väggen och gjorde Greta sällskap. Vid min fotölj som jag har klätt om helt själv. Tillsammans med min ärvda lampa från farmor som var sömmerska. Det är inte så svårt att göra något eget. Testa.

Hej och hallå.

Omtumlande vecka, minst sagt. Jag är numera 25 år och enligt min vän J så är jag nu vuxen. Hur gick det till..? Hur som, Lång händelserik vecka. I onsdags sprang jag bort i Östhammarsskogen och senare på kvällen hade vi Julklappsspelet på jobbet. Blev ingen vinst för mig i år. Chefen tog mina paket.



Onsdags i motorikrummet på jobbet, iförd en klänning jag köpte under en annan livstid. Beyond Retro. Här inne har vi CPUP-mätningar på kidsen.

Födelsedagen (torsdags) spenderades på bästa sätt och avslutades naturligtvis med miss T på Tilltugg. Ikväll väntar besök från tjejgänget, (minus T som saknas) ikväll ska det drickas vin och umgås. Senare avslutar vi kvällen med klackarna i taket. Ha en fin kväll och Glöm Inte bort vad du är värd.

sundhetstecken.

Mitt hår har kommit tillbaka. Den senaste månaden har det hänt mycket med mitt hår. Hej då, torrt, stripigt och slitet hår som inte vill följa vinden. Hej Mitt hår. Vad är det dom säger? Stress och psykiska påfrestningar gagnar inte håret direkt. Undvik det.



Myskläder på. Imorron är det Lucia. En av de finaste högtiderna i Sverige. Vi får besök av Wiks folkhögskola på jobbet och ryktet säger att de är riktigt duktiga.

Imorron är den där dagen. Dagen då vi får veta. 11.30.

Rom baby!

I Januari åker jag och finaste Madde till Rom, Italien. Bokat och klart idag.

Ska bli så underbart härligt att inleda det nya året i Rom. Vi ska se allt man hinner se på fem dagar, äta galet god mat och dricka galet goda viner. Det är nästan så att jag vill resa redan nu, men först ska jag fira 25-år och njuta av julen hemma (kanske hinner vi med en snabbis till fjällen och känna lite på backarna inför alperna?). Efter allt detta så flyger vi. December är nog den månad som försvinner iväg snabbast av alla månader på hela året.


Lördag och jag är hemma.

Ikväll spenderar jag hemma i min soffa. Var så längesen jag bara vara hemma. Själv. Dessa dagar behövs, att ladda batteri och ta hand om sig själv. Idag har jag varit ute och sprungit, som vanligt med en massa tankar i huvudet som sorteras i fina fack under mina löpturer. Förhoppningsvis så har jag löst ett litet klurigt dilemma som har gnagt i mitt huvud ett tag.

Har som vanligt hängt med mina böcker också. Jag trivs så att högen med kurslitteratur växer i takt med att funderingarna snurrar i mitt huvud.



När jag var liten drömde jag om att i framtiden bo i ett stort hus så jag kunde ha ett fint rum bara som bibliotek. I engelsk 1800-tals stil haha.

.

Jag och min mamma har gjort en plan. När hon fyller 60 år ska vi sitta på en varm strand i ett land långt borta. Vi ska summera de här tio åren och blicka tillbaka. Blicka tillbaka och påminnas om allt vi lämnat för att sen se allt det fina som i framtiden kommer vara nuet. Jag har redan fått en sneakpeak och det ser så lovande ut.





Unknown

Nu sitter jag med en kopp te. Jag var i sthlm igår och träfade Jonas och fick en kombinerad 25-års present och julklapp. Téet jag nu sitter och dricker. Genomtänkt är ordet.

Tack för idag.

Lördag i Malmö

Hej och hå vilken mat vi åt igår. Närproducerat kött, grönpepparsås och sallad. Galet enkelt men så gott.
Vi hade ett gott fylligt spanskt vin som passade riktigt bra till.

Efter middagen for vi iväg till Tore och senare blev det utgång. Ikväll väntar ölprovningen och efter den här helgen är det dags för lugna helger framöver.
Återhämtning.






malmoe

Imorse (vi for hemifrån 05.30...) tog jag och Jonas flyget ner till Malmö. Vi har hunnit med en supergod lunch (med ett glas rött) på Malmös Opera, julshopping och nu har vi skålat i Champange. Livet är bra fint ibland.











Nu laddas det för mat i köket, sen åker vi iväg till Tore och möter upp alpengänget för en helkväll på byn.
Ha det fint för det ska vi!